снимка pixabayЗа да е сигурно, че държавата ще продължи да функционира,

...
снимка pixabayЗа да е сигурно, че държавата ще продължи да функционира,
Коментари Харесай

Д-р Николова: Личните лекари да издават направление за PCR тестове

снимка pixabay

За да е несъмнено, че страната ще продължи да действа, хората да вървят на работа и учениците да посещават учебните заведения, би трябвало да се реши кой, по какъв начин и при какви условия и какъв тест ще може да назначи. Така ще се обясни какво се случва с избран пациент. Това съобщи пред Нова тв общопрактикуващият доктор и член на УС на БЛС Гергана Николова.

" Идва зимата и ще се усилят хората, които имат недоволства. Ние обаче не можем да назначим на нито един от нашите пациенти проучване за ковид. На процедура се случва това, че или той би трябвало да си го заплати самичък, или следва дълга процедура, с цел да се откри някого, който да назначи теста ", изясни експертът.

" Това би трябвало да се случи, с цел да можем да лекуваме и карантинираме пациента, в случай че се наложи. Това е доста значимо изискване, с цел да спрем развиването на болестта ", уточни още медикът.

Николова е на мнение, че би трябвало да има работещ логаритъм. " В София откриха център към Инфекциозна болница. Това е отлично, какъв брой обаче ще бъде потенциалът му и какво ще вършат сътрудниците там, в случай че бъдат залети с пациенти ", запита лекарят.

Според нея здравното министерство би трябвало да обезпечи средства, с цел да могат да се заплащат тестванията на пациентите. " Може да не е PCR, допустимо е да се измисли различен вид. В момента има по-нови проби – аналогични и по-евтини, с цел да може да се работи с тях ", сподели още тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР